Recept na zelný džus – Lék na 100 nemocí

Please log in or register to like posts.
News

Recept na jeden ze světově nejoblíbenějších léků proti různým chorobám, včetně rakoviny tlustého střeva.Používali ho už naši předkové a nadále se úspěšně používá. Jde o jednoduchý zelný džus.

Obsahuje mnohé prospěšné vitamíny a minerály jako jsou vitamin C, B6, K. Dále je bohatý na kyselinu listovou, vlákninu a několik silné antioxidanty.

Mnohé studie potvrdily, že zelí, ale i jiná brukvovitá zelenina, jsou nejlepšími prostředky na boj s rakovinou tlustého střeva.

Kromě toho vám zelný džus pomůže i s následujícími onemocněními:

choroby jater
rakovina prsu, vaječníků a plic
chronický kašel
artritida a bolesti kloubů
dna
záněty
anémie
žaludeční vředy

Recept na zelný džus

Na výrobu našeho zelného džusu budete potřebovat:

  • odšťavňovač
  • nůž
  • teplou vodu
  • 1 středně velké zelí
  • 1 polévkovou lžíci jablečného octa

Postupujte následovně:

1) Překrojte zelí na dvě poloviny. Z první vyrobíte džus, druhou si odložte na později.

2) Napusťte do hrnce nebo umyvadla teplou vodu, přidejte jablečný ocet a ponořte do roztoku zelí. Nechte zelí odstát 10 minut, aby se očistilo od postřikových látek.

3) Po očištění zelí pokrájejte na menší kousky a ty ještě jednou propláchněte ve studené vodě.

4) Vložte zelí do odšťavňovače a odšťavněte jej.

Nejlepší je vždy čerstvě odstavený džus. Pokud byste ho nedopili, zbytek uskladněte v chladničce, ne však déle než 4 hodiny.

Užívání

Na prevenci se doporučuje vypít 1 pohár (2 dcl) zelného džusu denně před snídaní nebo před obědem.

V případě onemocnění střev, žaludku nebo rakoviny zvyšte dávku na 2 až 3 sklenice denně.

Větší množství zelné šťávy může vyvolat nadýmání. V takovém případě denní dávku snižte.